Euracell: Power to the economy?

Je kunt een probleem niet oplossen
 met de denkwijze die haar heeft veroorzaakt

Einstein

euracell


Beeld: Marina

Aanleiding: AA+ is the new black en soortgelijk nieuws


2 ,20135 reacties:

Ria zei

Mooi gedacht (van Einstein) en mooi vormgegeven. Zouden de mensen die met hun denken deze problemen hebben veroorzaakt nog wel anders kunnen, maar vooral ook willen denken? Ons bracht het problemen, hen gewin?

Marina Noordegraaf .... zei

Hi Ria, dank voor je reactie! Ik denk inderdaad dat het een niet kunnen is. Het is misschien nog niet zo moeilijk te zien dát het anders moet (zoals ik ook vanaf de zijlijn als een "salonsocialist" doe door deze illustratie te maken ;-)) maar om vervolgens te zien hóe het anders moet en daar de stappen ook voor durven nemen is niet aan iedereen gegeven. Zeker niet als je denkt daar zelf slechter van te worden, inderdaad. Daarbij wordt dan op de koop toegenomen dat kiezen voor "jezelf" een suboptimale uitkomst heeft voor iedereen (inclusief die "jezelf") op de lange termijn. Het prisoner's dilemma is alom tegenwoordig ..

Ik moet denken aan dit citaat: "Echte leiders planten bomen in de schaduw waarvan ze zelf nooit zullen zitten". Dat leiderschap is trouwens niet enkel aan staatshoofden voorbehouden. We kunnen elk op onze eigen manier zo'n leider zijn.

Mooi onderwerp om nog eens over voort te bomen!