Go, go, go!


"It's amazing what you can accomplish 
if you do not care who gets the credits"

Harry S. Truman



go, go, go!


Credits voor deze illustratie, Marina :-)


4 ,20135 reacties:

Christian zei

Wat een schitterend ware quote!

Marina Noordegraaf .... zei

heb je er wel eens ervaring mee gehad dat het zo werkt?

Christian zei

@Marina: Op het werk bezig ik zo nu en dan de uitspraak, dat het me niet kan schelen wie er de credits voor krijgt, als iets maar gebeurt. Meestal gaat het dan om een van m'n eigen projecten.

Als ik dan ook zie wat we als groep mensen met Archief 2.0 bereiken, met al z'n afgeleide projecten, dan merk ik gewoon dat het een ware uitspraak is van Truman.

Vaak wordt ook in het archiefwezen nog geredeneerd vanuit instellingsbelang. Een dienst wil zich bijvoorbeeld erop kunnen beroepen de eerste te dijn met een bepaalde vernieuwing of wat dan ook, wil ergens dus credits voor krijgen. Maar de reikwijdte binnen het veld van de vernieuwing op zich is veel groter als je compleet onzelfzuchtig, wars van het verkrijgen van credits, zaken gewoon deelt en vrijgeeft.

En paradoxaal genoeg krijg je daarvoor dan vaak ook weer veel meer credits! :-)

Het voorbeeld van Archief 2.0 weer: allemaal mensen die daaraan meewerken zonder te vissen naar credits. We bereiken geweldige dingen! Zonder al te veel mensen, organisatie of middelen.

Marina Noordegraaf .... zei

Mooi verhaal, dank je!

Misschien is het misverstand wel dat er zo weinig van is, van credits. Terwijl je credits niet hoeft te verdelen, want ze vermenigvuldigen zich :-)